A matcha zöld tea ereje

Ízleld meg egészség és teljesítményjavító hatásait ennek a valódi elixírnek!

Mindannyian hallottunk már a zöld teáról, és annak pozitív élettani hatásairól, mégis kevesen kortyolgatjuk rendszeresen.

Bevallom, hogy amikor én először hallottam a zöld teáról, és annak fogyást elősegítő tulajdonságáról, meg voltam róla győződve, hogy ez csupán egy újabb trend, semmi más. Majd elolvastam néhány tanulmányt, amik kimutatták, hogy azok a diétázók, akik fogyókúrájuk alatt zöld teát fogyasztottak, kétszer annyit fogytak, mint a teát hanyagoló társaik. Semmi felhajtás, csupán egy emberek által ellenőrzött kísérlet, ám ezzel engem is meggyőztek, és felírtam a zöld teát a bevásárlólistámra.

Aztán olvastam a matcha zöld teáról, ami 137-szer több antioxidánst tartalmaz hagyományos társánál, nekem sem kellett több, szinte szaladtam, hogy megkaparintsak belőle egy dobozzal ebből a mágikus varázsitalból, és vele együtt enyém legyen minden pozitív élettani hatása.

Felpörgeti az anyagcserét

Az egyik legnagyobb fogyókúrát segítő előnye a zöld teának, hogy természetes úton segít felgyorsítani a szervezet anyagcseréjét, magas antioxidáns tartalmának köszönhetően. Egy, az amerikai Journal of Clinical Nutrition magazin által végzett kísérlet során bebizonyosodott, hogy a zöld tea fogyasztásával a szervezet 4-szer annyi kalóriát éget el!

Serkenti a zsírbontást

Egy másik tanulmány szerint, amely a National Institute of Health szakemberei végeztek el, a zöld teát fogyasztók szervezetének átlagosan 17%-kal gyorsult fel a zsírbontó képessége, mivel a tea növeli a zsírégetést, és az elégetett zsírt testünk energiaforrásként hasznosítja újra.

Ez azért is működhet, mert a teában található fő antioxidáns elősegíti egy enzim beépülését, ami a zsírsejtek lebontásában játszik fontos szerepet.

Javítja az állóképességet

A zöld tea bizonyítottan fejleszti az edzés alatti állóképességet is. Egy egerekkel végzett kísérlet során azon példányok futási teljesítménye, akikkel a kísérlet előtt zöld tea kivonatot etettek mintegy 30%-kal nőtt. A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy ez a hatás nem meglepő módon összefüggésben áll a zöld tea előzőleg bemutatott két előnyével – a gyorsabb anyagcserének, és a zsírbontásnak köszönhetően a tesztben résztvevő állatok, hogy jobban bírják a megterhelést. Képzeld csak el, csupán azzal, hogy elkortyolsz egy csésze zöld teát, te is hosszabb és keményebb edzésekre lehetsz képes!

Jó hatással van az általános egészségre

Mi értelme a fogyásnak, ha attól nem javul általános egészségi állapotunk?

A Matcha zöld teának nincs semmilyen negatív mellékhatása, mint az extrém, önsanyargató diétáknak. Ez még nem minden, hiszen nemcsak remekül fogsz kinézni, ha zöld teát iszol, hanem remekül is fogod magad érezni a bőrödben! Tény, hogy a tea rengeteg szabad gyökök és különféle oxidánsok ellen harcoló antioxidánsokat tartalmaz, amik segítenek egészségesnek és jól fókuszáltnak maradni a diétád alatt is.

A benne található antioxidánsok pozitív élettani hatásainak köszönhetően nem csoda tehát, hogy a matcha zöld teát a világ legegészségesebb italának kiáltották ki. Egy, a Colorado-i Egyetemen végzett kísérlet során bebizonyosodott, hogy ez a zöld tea fajta 137.szer több antioxidánst tartalmaz a hagyományos társánál, így nem kérdés, hogy őt kell leemelnünk a polcról.

Ez a hatalmas mennyiségű antioxidáns a matcha termesztési folyamatának eredménye. Ez a teát egész, prémium minőségű zöld tea levelek leszűrésével állítják elő, így hát amikor belekortyolsz, a teljes tealevelet kortyolod, ami a legtöbb egészséges összetevőt tartalmazza, nem csupán egy hagyományosan leszűrt teát.

A matcha tea beszerzése már kisebb nehézségekbe ütközhet. Japánban már szinte ezer éve hatalmas népszerűségnek örvend, de Ázsián kívül még nem annyira elterjedt. A helyi szupermarketben nem valószínű, hogy rábukkansz, azonban kifejezetten organikus termékekkel foglalkozó kiskereskedésekben, vagy speciális teaboltokban szerencsével járhatsz. Az amazon.com internetes oldalon szintén tudsz belőle rendelni, vagy egy kifejezetten teákra specializálódott webáruházban is rábukkanhatsz.

Egészségedre!

Alfred Mai igazi rajongója a teáknak, emellett vállalkozó és írással is foglalkozik. Számos cikke jelent meg az emberi testtel és a helyes táplálkozással kapcsolatban, amikben egészséges alternatívákat javasol a mindennapi étrendünkkel kapcsolatban. Nagy tea-hívőként megalapította a Teaglad elnevezésű online áruházat (www.teaglad.com), melynek utána igazgatója is lett, ezzel is népszerűsítve a teát és az egészséges életmódot.

Olimp Labs Green Tea zsírégető

Az Olimp Green Tea magas koncentrációban tartalmazza a természet legerősebb antioxidánsát: zöld tea kivonatot. Védi sejtjeinket az öregedés jeleit és a legtöbb ráktípust okozó degeneratív hatásoktól! Hosszan, de mégis a szívünket kímélve élénkít, emellett thermogén zsírégető hatása is van, különösen diétával egybekötött sportolás hatására.