Egészséges receptek
Pikáns currys sárgaborsóleves

Egy régi klasszikus különleges és népszerű változatban!
Hozzávalók 6 személyre:
2 ek. olívaolaj
1 nagy fej vöröshagyma, apróra vágva
1 db jól megtermett kaliforniai paprika
2 ek. currypor
1,5 zöldségleves kocka másfél liter vízzel hígítva, vagy ennek megfelelő levesalap
1 doboz (400 ml) natúr kókusztej
300 g sárgaborsó
1 teáskanál chilipehely
1 babérlevél
40 dkg édesburgonya, kockákra vágva
só, bors ízlés szerint
frissen vágott metélőhagyma a díszítéshez
ELKÉSZÍTÉSE
- Egy nagyobb fazékban melegíts fel az olajat, majd folyamatosan kevergetve dinszteld meg a hagymát és kaliforniai paprikát 1-2 percig. Szórd meg curryvel, és kevergesd még néhány másodpercig.
- Add hozzá a levesalapot, kókusztejet, sárgaborsót, chilipelyhet és babérlevelet, forrald fel. Mihelyst felforrt, vedd takarékra, majd félig takard le, és főzd még 20 percig, időnként megkeverve.
- 20 perc után add hozzá az édesburgonyát, és folytasd a lassú főzést, amíg minden megpuhul. Ízesítsd sóval, borssal.
- Tálaláskor díszítsd friss metélőhagymával.
Tápérték: 217 kalória, 10 g fehérje, 5 g zsír, 33 g szénhidrát
Kövess minket Facebookon is!
www.facebook.com/muscleandfitnesshungary