Egészséges receptek
Fűszeres tonhalas taco
A vinaigrette szósz igazán különleges ízvilágot kölcsönöz ennek a diétába is beilleszthető halas fogásnak.
A séf tippje: a taco-t általában zsíros majonézes szósszal szokták megbolondítani, ami igencsak megdobja a kalória és zsírtartalmát. A vinaigrette ezzel szemben egy ecet és olíva olaj alapú francia öntet, ami sokkal egészségesebb!
Tonhalas taco
hozzávalók 4 főre
a salsa szószhoz:
- 2 evőkanál apróra vágott vöröshagyma
- 2 evőkanál apróra vágott friss koriander
- 2 evőkanál friss citromlé
- só és bors ízlés szerint
a káposztasalátához:
- 2 evőkanál vörösbor ecet
- 2 evőkanál dijon-i mustár
- 2 evőkanál apróra vágott friss koriander
- 4 evőkanál olíva olaj
- 1 evőkanál agave szirup
- 250 gramm kevelekre szedett káposzta, vagy előre elkészített káposzta keverék
a halhoz:
- egy kis olíva olaj
- 0,5 kg tonhal
- 8 db kukoricalisztből készült kisebb tortilla
- felkockázott avokádó
Elkészítési mód
1. Először készítsd el a salsát. Egy nagyobb tálban keverd össze az összes hozzávalót, majd egyszerűen tedd félre.
2. A káposztasalátához szintén keverd össze az összetevőket, a mustárt, a koriandert, az ecetet, az olíva olajat és az agave szirupot, majd forgasd bele a káposztát is. Tálalásig tárold a hűtőben.
3. Végül készítsd el a halat: Forrósíts fel egy grill lapot magas hőmérsékleten, majd spriccelj rá egy kis olíva olajat. süsd a tonhal filét mindkét oldalát körülbelül 4 percig.
4. A tortillákat melegítsd fel egy serpenyőben.
5. A már meleg tortillákat először töltsd meg a vinaigrette-es káposztasalátával, majd tedd bele a halat, végül locsold meg a szósszal. Avokádó hozzáadásával még tovább fokozható az ízhatás.
Egy adag tápanyagtartalma:
476 kalória, 26 gramm fehérje, 29 gramm szénhidrát, 32 gramm zsír