Ne trollkodj a teremben!

Létezik jó néhány apróságnak tűnő meggondolatlan cselekedet, ami akár tönkre is vághatja mások edzésnapját, te viszont észre sem veszed! Most segítünk, hogy ne te légy a terem-troll!

Persze naiv feltételezésünk szerint az edzőtermeket csak és kizárólag érett felnőttek látogatják, ám mégis azt tapasztaljuk, hogy egyesek sokszor a legalapvetőbb viselkedési formákat is képtelenek betartani. Habár azt gondoljuk (vagy inkább csak reméljük), hogy a modortalanság és a másikra való odafigyelés teljes hiánya nem feltétlenül szándékos, ám ettől függetlenül igen gyakran előfordul. Következő tanácsainkat átolvasva talán te is magadra ismersz, de ne feledd, hogy sosem késő változtatni!

Valóságos izzadtságtócsát hagysz magad után

A gépek használat utáni letakarítása, vagy a súlyzók elpakolása magad után elvileg annyira evidens és egyértelmű, hogy igazából nem is kéne írnunk róla, mégis a listánk első helyére került! Hogy miért? Mert mi magunk is számtalanszor tapasztaltuk már, hogy a kardiógépekről szinte csöpögnek az izzadtságcseppek, és gyakran botlunk el mások által széthagyott súlyzókban. A termek többségében pedig előre ki van készítve papírtörlő és fertőtlenítő spray, amivel egy perc alatt át lehet törölni a használt gépet vagy eszközt, ergo nincs kifogás!

Önkényesen kisajátítod a gépeket

Ami a különféle gépeket, súlyokat, és tárcsákat, szóval általában a sűrűn használt eszközöket illeti az ésszerűség elve és a másokra való odafigyelés mindenképp azt diktálja, hogy szuperszettben végezzük a gyakorlatokat, magyarán ne ragadjunk le egyik gépnél sem fél órán át, ezzel ugyanis jogosan vívhatunk ki erőteljes nem tetszést edzőtársaink körében, főleg ha csúcsidőszak van és tele van a terem. Ilyenkor különösen ügyelj arra, hogy ne tölts felesleges időt egyik gépnél sem, minél gyorsabban és hatékonyabban végezd el a rád váró sorozatokat!

Valósággal rátapadsz a másikra

Ez is egy rendkívül gyakran előforduló jelenség, annak ellenére, hogy a legtöbb edzőterem bizony kardiógépek széles skáláját tartalmazza, és nem csak két futópaddal operál. Magyarán  ez alapján bármelyikre kényelmesen felpattanhatnál, ám sokan mégis előszeretettel másznak bele a másik aurájába, még akkor is ha bőven van hely a teremben. Ez bizony trollkodás a javából! Ha teheted mindig tartsd tiszteletben az edzőtársad privát szféráját!

Cseverészésre használod a gépeket

Félre ne érts, semmi baj nincs azzal, ha a haverjaiddal egy jót dumálsz edzés közben, de ha ez már a gyakorlatok rovására megy, vagy emiatt kétszer annyi időt töltesz a teremben, akkor érdemes rajta elgondolkodnod, hogy tulajdonképpen mi is látogatásod fő célja. Ha pedig folyton a telefonon lógsz, még az is abszolút a te magánügyed, de figyelj oda rá, hogy közben nem foglalod el feleslegesen egyik gépet, vagy padot sem, és nem hátráltatsz másokat.

A szelfizés a mániád

Tagadhatatlan tény, hogy mai világunkat a közösségi média és az okos telefonok uralják, így hát akár azt is gondolhatjuk, hogy a bemelegítés szerves része a becsekkolás a terembe, hiszen az összes haverunknak tudnia kell, hogy amíg ők az irodában sorvadoznak, addig mi keményen gyúrunk. Ám sokszor még ez sem elég, hiszen legalább sorozatonként egy izzadt szelfit is kell lőnünk, nem igaz? Ha így gondolod, csináld nyugodtan, de ne produkáld magad feleslegesen a tükör előtt, csak azért, hogy megtaláld azt a szöget, amiből a leglaposabb a hasad és a legkidolgozottabb a bicepszed.

Feltűnően bámulod a csajokat

Tudjuk, hogy nehéz megállni, hogy ne legeltesd a szemed a  számtalan körülötted forgolódó formás idomon, vagy elismerően rápillants valakire, aki még nálad is magasabb szinten végzi a fekve nyomást, épp ezért szeretnénk leszögezni, hogy egy-két odapillantás még teljesen rendben van! Az viszont gáz, ha úgy bámulsz a másikra, mint borjú az új kapura. Ez szinte mindenki számára rendkívül zavaró, hiszen edzés közben ideális esetben mindenki saját magával van elfoglalva. A te szemeid előtt is inkább a cél lebegjen, ne a legdögösebb csaj feneke!

Túl hangosan nyomatod a zenét

A zene remek motivációs tényező és olykor elképesztő löketet és energiát tud adni, hogy az utolsó sorozatot is kibírjuk, de hidd el, nem mindenki kíváncsi a kihallatszó kedvenc black metal hörgésedre. A zene terén is abszolút igaz a mondás, miszerint ízlések és pofonok, szóval ehhez mérten limitáld a hangerőt!