Stílus kézikönyv gyúrósoknak

Ha már keményen megdolgoztál izmos külsődért, íme pár tipp, hogy ezt ne csak a teremben vegyék észre!

Stílus Kézikönyv

Bár gyakran szinte vért izzadsz egy kidolgozott testért, de megtalálni azt az öltözetet, ami kihangsúlyozza megnyerő fizikumod bizony nem mindig könnyű vállalkozás! Hidd el mi megértjük a trendekkel és a szabásokkal vívott harcodat, épp ezért összeállítottunk egy útmutatót, hogy mit viselj és mi az amit nagy ívben kerülj el!

Felejtsd el a szűk nadrágokat!

A szorosan testhez simuló fazon most rendkívül trendi, szóval ha menő akarsz lenni, akkor bizony lépést kell tartanod a divattal, nem igaz? Hát tévedés! Lehet, hogy ez az irányzat jól mutat hórihorgas férfitársaidon, de te leginkább úgy fogsz kinézni, mint egy kötözött sonka.

Farmerből is kerüld a skinny-t, hiszen az izmos lábaidra egy átlagos szabású nadrág is kellőképp rásimul majd. Azonban ha megpróbálod belegyömöszölni magad egy szűk szárú farmerbe, azzal csak összeszorítod az egész alsótested. Persze tudjuk, hogy nehéz trendi farmert találni ha lábaid az átlagnál masszívabbak, de ez nem jelenti azt, hogy teljesen buggyos gatyákat kéne magadra húznod, elég ha egy klasszikus egyenes szárú modellt választasz, mint például az örökzöld Levis 501-es.

Találd meg a tökéletes méretet és márkát!

Mindegy milyen keményen dolgoztál azokért az izmokért, ha bénán álló ruhákat veszel fel, a kutya nem fogja őket észrevenni. A méretezés általában márkánként változik, tehát az a bizonyos M-es nem minden esetben M-es! Sok izmos pasi elköveti azt a hibát, hogy attól tart izmai csak a nagyobb méretű darabokba férnek bele, ez azonban tévedés! Ha kétségeid vannak a méretet illetően, inkább válaszd a kisebbet! Ügyelj arra is, hogy mindig sztreccs darabokat válassz, amik képesek alkalmazkodni izmaid méretéhez. Egy kisebb méretű, ámde sztreccs póló például remekül kihozza méretes karizmaidat, míg egy nagyobb, lógó darab teljesen elrejtené azokat.

Ami az öltönyöket illeti, itt is ragaszkodj a klasszikus szélesebb nyakkendőkhöz, és hajtókákhoz. Egy nagyon vékony nyakkendő, és keskeny hajtókájú öltöny kissé nevetségesen festene rajtad, mivel egyáltalán nem lenne arányos a testeddel. Érdemes tehát, a klasszikus szabást választani, ami arányosnak mutatja a tested.

Öltözz bőrbe

Minden rendszeresen edző férfi egy dolgot akar elérni, a hőn áhított fordított háromszög alkatot (na meg talán egy kockás hasat?). Létezik egy kulcs darab, aminek minden férfi gardróbjában ott a helye, hogy hangsúlyozza kidolgozott izmait, ez pedig a bőrdzseki. Ez egy rövid szabású, szűkített fazonú alapdarab, ami kiemeli keskeny derekad és széles vállaidat. Kerüld el az alaktalan, kitömött vállú verziót, szerezz be inkább egy könnyed, vékony darabot, ami nem annyira bélelt!

 

Ragaszkodj az alap darabokhoz!

Hétköznapi viseleted leginkább pólók, trikók, és kényelmes felsők kavalkádjából állítsd össze. Mint azt már említettük, a lényeg, hogy mindenképpen sztreccs darabokat válassz, amik finoman rásimulnak a testedre, ezáltal ízlésesen kidomborítják izmaidat, anélkül, hogy egy izompólós idiótának tűnj. Félre ne érts, persze van, amikor az izompóló tökéletes választás, például rekkenő hőségben egy strandon. A mindennapokban azonban ezek a klasszikusok jóval stílusosabb megjelenést kölcsönöznek neked! Arról nem is beszélve, hogy ezek általában roppant kényelmesek, így akkor sem fogod magad furán, vagy kényelmetlenül érezni, ha egész nap intézned kell a teendőidet és nincs időd átöltözni.

Barátkozz össze egy szabóval!

Amikor már hiába teszel tűvé mindent a tökéletesen álló darabért, akkor egy szabó lehet a megoldás, hiszen minden test más és más! Amíg valakin remekül áll egy sportos felső szűk derékkal és széles vállrésszel, addig neked lehet picit szélesebb a derekad, és rád sem jön a felső. Ezzel azonban nincs semmi baj! Egy remek szabó, aki tökéletesen ismeri a testalkatod olyan fontos, hogy mindenki farzsebében kéne lapulnia egynek! Amikor valamit méretre igazítasz, a legjobb ha egy mérettel nagyobbat veszel, majd az adott területeken bevetetsz belőle.