EVLS Prága Pro - Lesz magyar áttörés?

Európa legnagyobb testépítő- és fitneszeseményére október 2-án és 3-án a prágai Tipspot Arenában kerül sor.

Az esemény nagykövete az ötszörös Mr. Olympia bajnok Phil Heath, aki idén több versenyen nem indul ugyan, de már megérkezett Prágába, és minden valószínűséggel éppen egy cseh tévének ad interjút. Kiss Jenő azonban olyan nagyágyúk ellen lép színpadra mint a címvédő Dennis Wolf, a tavalyi és 2012-es év bajnoka, Dexter Jackson, az idei Mr. Olympia második helyezettje és az Arnold Classic győztese, valamint Shawn Shoden, Big Ramy, Roelly Winklaar, William Bonac. Mondhatjuk: Kai Greene-en kívül szinte ott lesz mindenki, aki számít. A 212-es divízió is izgalmasnak ígérkezik, annak ellenére, hogy Flex Lewis nevét nem látni, és José Raymondnak reptéri átszállásakor elkeverték a csomagját… Oláh Noéminek pedig a Bikini szekcióban szoríthatunk, hogy legyőzze a cseh Vladimíra Krásovát és Janet Layungot.

evls-topka1.jpg

A hétvége másik fő eseménye a Prága Próval együtt megrendezett amatőr Mr. Olympia verseny, ahol a magyarok közül Csuhai Jánosnak és Sántha Tamásnak is drukkolhatunk. Csuhai János néhány napja az Arnold Classic Europe-on olyan kiváló formában volt, hogy a Men's Bodybuilding 85 kiló alatti kategóriájában a negyedik helyet hozta el, most viszont, 85-ös kategória nem lévén, a 80-ast célozta meg, de valamiért úgy tűnik, mégis a 90-esbe tették. Sántha Tamást pedig, tévedésből két helyre is regisztrálták. Reméljük, az adminisztrációs hibák hamarosan megoldódnak, és újabb magyar sikereknek nézünk elébe. Hajrá, fiúk!

A előző évekhez képest a versenyeket kísérő színvonalas EXPO a Tipsport Aréna területén számos eseménnyel és kiállítóval bővült. A kiállók közt szerepelnek a világ top minőségű piacvezető táplálékkiegészítő-gyártó cégei, köztük természetesen a cseh NUTRENDdel, amely a fesztivál egyik főtámogatója, egyben Európa egyik legnagyobb gyártója. Az expón a 46 kiállító mellett izgalmas versenyek és látványosságok, valamint bőséges autogramosztás várja a látogatókat. Az EAGLES EVLS CUP RAW fekvenyomás bajnokságra profi és amatőr jelentkezőket egyaránt várnak. Ezen kívül lesz még erősember verseny, ahol a legnagyobbak autogramot is osztanak, street workout, ahol a látogatók maguk is kísérletezhetnek a nehéz mutatványokkal, és nem utolsósorban rúdtánc, ahol a vendégek nem csak a cseh bajnok Lucie Loo Šimková produkcióját tekinthetik meg, de a bevállalósabbak ki is próbálhatják a szexi – és egyáltalán nem könnyű – sportot.