The Rock, az éneklő tetovált félisten - Videó!

Dwayne Johnson a Disney Moana című animációja tetovált melákjának bőrébe bújik, énekel, és harci kiáltásokat hallat!

 

A Szikla Mitch Buchannon és Luke Hobbs után merőben más karakterként tér vissza. A jövő novemberben hazánkba érkező új Disney-produkció Hawaiin játszódik. Benne Moana, a bennszülött hercegnő és Maui, az egykor szebb napokat is megélt pocakos félisten kalandjait követhetjük, mely utóbbi The Rock hangán szólal majd meg.

 

HAKA, MANA, MOANA - POLINÉZ NYELVLECKE

Ha alkatra nem is, kulturálisan igencsak testhezálló a szerep a szamoai felmenőkkel rendelkező Johnsonnak, aki a szinkron kedvéért a haka nevű tradicionális maori harci tánc kíséretében előadott csatakiáltást is élethűen prezentálta.

 

The Rock a bejegyzésben azt írta, az ősi rítus emlékezteti manájára, azaz a benne rejlő spirituális természetfeletti erőre, amelyet a csendes-óceáni szigetvilág lakói személyeknek, állatoknak és tárgyaknak tulajdonítanak.

A heregnő neve, Moana alatt a Hawaii emberek egyébként magát a mély óceánt értik.

Akad egyébként néhány hawaii szó, amelyekről valószínűleg nem is tudod, hogy ismered őket. A népszerű 'Aloha' köszönés annyit tesz, 'szeretet', a Wikipédia nevében a 'wikiwiki', azaz 'gyors' szó szerepel, a Ponyvaregény óta kultikussá vált burger neve, a Kahuna pedig papot, nagymestert jelent. A főváros, Honolulu nyugodt kikötőre utal.

HAWAII, TAHITI, SZAMOA - POLINÉZ KISOKOS

A polinéz etnokulturális elnevezés alatt valójában azokat a népeket értjük, akik Óceánia, azaz a Csendes-óceán déli és középső részén fekvő régiójának a Mikronézia és Melanézia szubrégióin kívül eső mintegy 1000 szigetet lakják, azokat, amelyek nagyjából a Hawaii, Új-Zéland, Húsvét-sziget és Szamoa (The Rock szűkebb pátriája) által határolt „háromszög”, Polinézia területére esnek, a középpontban Tahitivel, amely Francia Polinézia legnagyobb szigete.

A polinéz nyelvek az ausztronéz nyelvcsalád maláj-polinéz ágához tartoznak. A mintegy negyven számon tartott polinéz nyelv közül a legismertebbek a tahiti, szamoai, tongai, tokelaui, tuvalui, maori és hawaii nyelvek.

Kövess minket Facebookon is!

www.facebook.com/muscleandfitnesshungary