Mayweather boxolni tanítaná Rouseyt

De ezúttal nem rosszmájú beszólásnak szánta...

Egymás sorozatos alázása után most fordult a kocka! Úgy tűnik, Floyd Mayweather és Ronda Rousey egy időre elássák a csatabárdot. Miután Holly Holm az UFC 193-ban gyakorlatilag felmosta vele a padlót, a letaszított harmatsúlyú királynőt még esküdt ellensége, Mayweather is megsajnálta, és ahelyett, hogy az orra alá dörgölte volna taktikai vétségeit, a védelmébe állt: „Szerintem egyáltalán nem menő, hogy  a közösségi média összes csatornáján széttrollkodnak valakit. Bizonyos dolgokat meg kell tanulni. Az emberek pénteken még istenítenek, vasárnap meg már te vagy a világ lúzere, akin röhög az egész világ. Szóval szerintem ez nem menő."

A boxlegenda annyira nagylelkű volt, hogy felajánlotta Rouseynak szakmai segítségét: „Ha az ökölharcban szeretnél fejlődni, számíthatsz a segítségemre. Minden az időzítésen és a távolságokon múlik. A földharcban viszont verhetetlen vagy, úgyhogy semmi sincs veszve.” Rousey sokak szerint azért maradt alul a Holm elleni küzdelemben, mert az ütéseket erőltette, ami viszont Holm szakterülete. Mayweather viszont, aki szeptemberben veretlenül, rekord 49 győzelemmel vonult vissza, bizonyára érti a dörgést, és nem sétált bele abba a csapdába, hogy rosszul választott taktikával az ellenség kezére játssza magát:

„Sosem voltam még a másik oldalon, úgyhogy fogalmam sincs, milyen érzés lehet. Biztos vagyok benne, hogy Ronda rendkívül erős személyiség, de figyelembe kell vennünk, hogy mint mindenkinek, neki is vannak érzései."

Mayweather a következőt tanácsolná Rouseynak: „Úgy gondolom, szüksége volna egy kis pihenőre, hogy átcsoportosítsa az erejét, és újra megtalálja a fókuszt.  Túlságosan is siettetik ebben, mert igyekeznek visszaépíteni a Ronda Rousey-imidzset és az önbizalmát, ami egyébként szerintem még most is az erőssége. Szerintem most egy kis teret kéne adni Holmnak is, és hagyni kéne, hogy párszor megvédje a címet. Aztán jöhet a visszatérés. Én legalábbis ezt tenném. Lassan kell az ilyesmit felépíteni, minden az időzítésen múlik.”

Kövess minket a Facebookon is!

https://www.facebook.com/muscleandfitnesshungary