Így néz ki ma Arnold gyerekkori háza - meghatódott a sztár

Schwarzeneggerék ausztriai háza most már múzeum.

Arnold hivatalos facebook-oldalán közétett friss bejegyzése arról szól, hogy sosem szabad elfelejtenünk, honnan jöttünk:

„Mindig csodálatos dolog hazatérni. A gyerekkori otthonom mára már múzeumként működik, mégis őrzi a régi emlékeket: az asztalt, amelynél apámmal sakkoztam, és a bátyámmal leckét írtunk anyám vigyázó tekintete mellett, és ahol együtt evett a család; a mosdótálat, amelyet – folyóvíz nem lévén – egymás után kellett használnunk (mindig én voltam az utolsó a sorban, így nekem már csak a piszkos víz jutott); az első súlyokat, amiket emelgettem. Közben néhány régi baráttal is találkoztam. Fantasztikus nap volt! És mi a tanulsága? Mindig maradj éhes, de sose feledkezz meg a helyről, ahol először enned adtak!”

A Tölgy 1947-től 66-ig élt a mára a turisták kedvelt zarándokhelyévé vált kis sárga házikóban, a Graztól 11 km-re fekvő Thal nevű falucskában, nagy szegénységben, ahol folyó víz és elektromosság sem volt. Ma viszont a filmplakátokkal díszített falak Arnold súlyzói és személyes emlékei mellett a Konan, a barbár forgatásáról megmaradt kardot, a Terminátor motorját, több életnagyságú T-800 modellt és más viaszbábut, valamint a kormányzó dolgozóasztalát is megcsodálhatják a látogatók, és pózolhatnak a bejárat mellett díszelgő testépítő-szoborral.

Akinek kedve támad egy ausztriai kiruccanásra, a múzeum honlapján talál részleteket, amely igény szerint akár esküvői helyszínnek is kibérelhető.

 

Arnold_friend.jpg

 

A kép forrása Arnold hivatalos facebook-oldala.