Fitparádé 2015 - ahogy a sportmenedzser látja

50 sportág, 1500 versenyző, 4 helyszín. Az idén 13 éves Fitparádé multisportfesztivál promóterével, Buranits Ildikóval beszélgettünk. 

Hogyan értékeled az idei Fitparádét? Elégedett a lezajlott fesztivállal?

A 13 a szerencseszámom. Hiszek abban, amivel foglalkozom, így kétség sem merült  fel bennem, hogy meg tudom-e valósítani, amit elterveztem. Kemény munka, sok-sok álmatlan éjszaka áll mögöttünk. Nagyon elégedett vagyok, mert a Fitparádé eddig is dinamikusan növekedett, pedig a kezdetek óta kétnapos program, de idén mar két órával a nyitás előtt többszázan várakoztak a bejáratnál mindkét napon. A lokáció, a hegyvidéki Rodeo Drive és a Mom Sport egyedülálló, minőségi adottságai nagyban behatárolják az irányt, hogy milyen irányban szeretnénk haladni. Minőségi multisportfesztivál a miénk,  olyan közönségnek szólnak a programjaink, akik jól érzik magukat ilyen exkluzív környezetben. Az ország minden tájáról jönnek a versenyzők, és a közönség is. Nemzetközi szinten is óriásit léptünk ismét, hiszen

20 országból érkeztek versenyzők, hogy részt vegyenek a Fitparádé valamelyik rangos bajnokságán. Szponzoraink az üzletáguk legkiválóbbjai, idén ebben is nagy boom volt, hiszen válogathattunk a jobbnál-jobb ajánlatok között. Ráadásul azoknál, akik nálunk kiállítanak, itthon és külföldön is elindul az üzlet, ha jó a termék, hiszen a partnereink a vendégeink edzőtermi business reprezentánsai a saját környezetükben. Az összdíjazás átlépte a bűvös 7 milliós határt, és versenyzőink komoly szerződésekhez jutottak. 

Fitparade_sarga.JPG

Mik voltak az újdonságok az előző évekhez képest?

Ennyi gyönyörű és felkészült versenyzőt nem sűrűn látni a világ legnagyobb versenyein sem. Bővült a Cross Challenge, amit eddig is a legjobbként jegyeztek. Vizes wod is van benne, már ettől is különleges. A RAW fekvenyomást szabadidős rendszerben új partnerrel, az IPF hazai képviselőjével rendeztük. Nagyon jól sikerült ez is. A szkander világkupa sikere pedig egy vb rendezési jogot hozott. A medence melletti Procycling Maratonon 100 bringán tekertek a gyönyörű őszi napsütésben több mint kétszázan. Nyitottunk az aerobik felé, és a vasárnapi Rubint Réka alakreform edzés, továbbá a Fitness Akadémiával szervezett aerobik programok rengeteg résztvevőt vonzottak. 

Fitparade_csajok.JPG

Melyek voltak a legsikeresebb programok?

A Fitmodel World férfi, női versenyek, a Cross Challenge, a Streetworkout, a szkander világkupa, a HipHop es Kick Box Expók, az úszó diákolimpia, a duatlon, a vízilabda es a Hegyvidéki Labdarúgó kupa, no meg a Fitexpó.  Nem volt olyan program, ami ne lett volna sikeres. Így is csak néhányat emeltem ki, de az látható, hogy szabadtéren, vízben es sportcsarnokban, de a színpadon is dübörögtek a programok, ezzel pedig minden hasonló esemény közül kiemelkedik a Fitparádé. Vendégeink igényesek, az egész környék forgalma fellendül, amikor Fitparádét rendezünk. 

Vali_alexandra2.JPG

A hétvége egyik központi eseménye a Fitmodel tehetségkutató verseny volt. Kik az év új felfedezettjei?

Nagyon sok új tehetség tűnt fel. Örülök, hogy nem bíráskodtam, mert nehéz dolga volt a zsűrinek. A 111-es rajtszámú Váli Alexandra az élete első versenyén a Fitparáden lett abszolút győztes. Legalább tíz olyan lányt láttam, aki simán vb érem esélyes. 

Fitparade_fiuk.JPG

Mik a jövőbeni tervek? Milyen újdonságokra számíthatunk? Van-e valami, amit másképp terveztek?

Pénteken regisztráltunk és szombaton reggel jött meg kb. 30 versenyző. Tudták, hogy nem küldjük el őket, de az egész verseny két órát csúszott a későn regelők miatt. Óriási a mezőny, gondolkodnunk kell azon, hogy két napra bontva hogyan rövidíthetünk a verseny hosszán. Más ötletem is van, de azt nem mondom el, mert eddig is utánozták a Fitparádét, gondolom ezután sem lesz másképp. Eszem ágában sincs a jövő évi újdonságokat kikotyogni!

Buranits1.JPG

Kövess minket Facebookon is!

https://www.facebook.com/muscleandfitnesshungary