Magyar arany Bakuban!

A magyar aerobik csapat hódította el az aranyérmet vasárnap a Bakuban zajló Európa Játékokon.

A Szöllősi Panna, Lendvay Dóra, Hegyi Dóra, Farkas Balázs, és Bali Dániel alkotta ötösfogat az elődöntőt még a 3. helyen zárta, így kerültek a mindent eldöntő fináléba, ahol remek teljesítménnyel és egy szinte teljesen hibátlan gyakorlatsorral 21,144 pontot zsebeltek be. A nagy kérdés az volt, hogy a nagy riválisnak tartott román csapatot sikerül-e felülmúlni, hiszen ők voltak a versenyszám legfőbb esélyesei. Azonban végül szomszédaink 21,094 ponttal be kellett érniük a második hellyel.

"A románok voltak azok, akik igazából az aranyéremért jöttek Bakuba, hiszen nagyon szépen teljesítettek ebben az évben a világkupákon. Ahogy kijött a pontszámuk, eufórikus érzésünk lett! - nyilatkozott a siker után Hegyi Dóra. - Fantasztikus, el sem tudtuk korábban képzelni, hogy ilyen eredmény is el tudunk érni, főleg így, hogy a román csapat elé tudunk kerülni."

A dobogó legalsó fokán a spanyolok végeztek 20,33 ponttal.

Hegyi Dóra és Bali Dániel a vegyespárosok versenyében is szépen teljesített, a hazai duó a 4. helyen végzett.

Az aerobikosok aranyérme a  magyar küldöttség 15. dobogós helyének számít: Magyarország ezzel 8 arany-, 2 ezüst- és 5 bronzéremmel negyedik helyen áll az éremtáblázaton!

 

Forrás: MTI

Fotó: MOB - Szalmás Péter