HIIT-kardió: Zsírégetés halálos iramban!

Tedd izgalmasabbá és hatékonyabbá kardióedzésed, hogy eddig sosem látott ütemben égethesd a kalóriákat!

 

Lépcsőzés: Akár a szabadban, akár a lépcsőházban, esetleg gépen végezve is tökéletes módszer pulzusod feltornászására, emellett kiváló popsi- és lábformáló! 3-5 perc tetszés szerinti könnyű kardiós bemelegítés után szaladj fel 2 emeletet, majd sétálj le, és ismét sprintelj föl. A nyolc-tizedik körre garantáltan kifulladsz. Ne felejtkezz meg egy könnyed, gyors levezetésről és az alapos nyújtásról sem.

Lépcsőzés gépen: Ha akad a közeledben lépcsőzőgép, és éppenséggel nincs lehetőséged kimenni a szabadba, bemelegítés után lépcsőzz 2 percig a 8-9-es fokozaton, majd válts vissza 2 percre 2-3-asra, aktív pihenés gyanánt.  Váltogasd az intenzitásokat 8-10 kör erejéig.

HIIT-futás pályán: A váltakozó iramú intervallumos futás igen magas intenzitású zsírégető, mert a lényege, hogy az aktív pihenő szakaszok közt mindnet beleadj, és elmenj a határaidig. Könnyed bemelegítés gyanánt 3-5 perc kocogással kezdj, majd 100 m sprint következzék. (Ez számít egy körnek.) Váltogasd az intenzitást 8-10 kör erejéig, majd levezetésképp tempós sétában nyomj le még 3-5 percet.

Futópadon: Mérsékelt tempóban melegíts be a gépen, majd fuss 30 másodpercet maximális szívritmusod 80–90%-ának megfelelő fokozaton, aztán ismét 30 másodpercet egy alacsonyabb (szívritmuson 40-50%-ának megfelelő) fokozaton. Váltogasd az intervallumokat 8-10 kör erejéig.

Kövess minket Facebookon is!

www.facebook.com/muscleandfitnesshungary