Izmok a filmvásznon

Ne csupán a moziszékben hátradőlve bámuld a mozihősök fizikumát – építs te is szélesvászonra illő testet.

IGEN GYAKORI, AHOGY A SZÍNÉSZEK nyilatkoznak az edzőteremben töltött idejükről, mellyel felkészítették a testüket egy filmszerepre, pedig régebben nem kellett a súlyzók között élniük Hollywood üdvöskéinek. Aztán a ’80-as években – vagy pontosabban Arnold idejétől – ez megváltozott. A hétszeres Mr. Olympia „közkinccsé tette” az izmokat – 1982-ben a Conan a barbár, ’84-ben a Terminator és ’87-ben a Predator több millió dollárt hozó filmsikereivel. Schwarzenegger fizikuma ekkor hozott változást a mozi világába. Ezután sorra jöttek a kigyúrt akciósztárok, és aki sikeres akcióhőssé akart válni, annak a friss elvárások miatt az első útja a konditerembe vezetett. Ma már folyamatosan dőlnek a hihetetlen testi átalakulások fotói, és ez a filmiparban sincs másként. A szélesvászon világának legnagyobb nevei is egyre komolyabb formát hoznak össze a teremben. Szerencsére te magad is „gyárthatsz” szuperhős bicepszeket, mivel az edzéstervüket simán a magadévá teheted. Mindegy, hogy szuperhősként, kigyúrt pokoli démonként akarsz kinézni, vagy Rock fizikumát akarod a testeden látni, most segítünk. Összeszedtük Hollywood nagyágyúinak edzésterveit, melyekkel kamerakészre formálták magukat.

 ARNOLD SCHWARZENEGGER 
LEGIZMOSABB SZEREP: CONAN A BARBÁR (1982)

M&F TÉNY: A Conan film stábja nem tudott az eredetihez megtévesztően hasonló műkeselyűt készíteni, így a Szenvedés Fája jelenetnél Arnold egy igazi (bár már nem élő) példányba harapott bele.

Mielőtt Arnold betört a mozivászonra, nem igazán láthattál ilyen kidolgozott testeket. Persze Charles Bronson ingrepesztő bicepsze is legendássá vált, de – fogalmazzunk úgy, hogy – azóta jóval nagyobbak lettek azok az ingek. A 80’-as és ’90-es években Arnold komoly változást hozott az akciófilmek látványvilágába a hatalmas izomzatával. Az Osztrák Tölgy normái mindmáig hatással vannak a sztárokra, bár még a Marvel és DC sztárjai is bőven elférnek az árnyékában. Persze őszintén szólva Arnold Olympia kaliberű méretei akkor sokkolóan hatottak, de azóta megszoktuk az efféle látványt. Ugyanakkor azt is vegyük számításba, hogy a képregények hőseit ezzel a látvánnyal lehet hitelesen életre hívni.

Arnold_edzese.jpg