Masszív lábak 20 perc alatt

Léped át saját határaidat ezzel a rövid, ám annál intenzívebb igazi lábrobbantó edzéssel!

Te is azok közé tartozol, akik hajlamosak ellógni a lábnapot? Ne gondold, hogy egy pálcika lábakon egyensúlyozó izomkolosszus teste a tökéletes fizikum példaképe! Bizony ahhoz, hogy tényleg figyelemre méltó külsőre tegyünk szert, nem árt tiszteletben tartani az arányokat, amik a lábizmok fejlesztését ugyanúgy megkövetelik, mint a szünet nélküli fekve nyomást!

Akár hiszed akár nem a lábaink teszik ki testünk túlnyomó részét, ezért kiemelten fontos, hogy megfelelően kidolgozott izomzatra tegyünk szert az alsótestünket illetően, nem is beszélve arról a nagy mennyiségű tesztoszteronról és növekedési hormonról, ami egy kiadós és kalóriafaló lábedzés során a szervezetünkbe jut!

Persze tudjuk, hogy a rettegett lábazás a legnehezebb edzésnap mind közül,hisz nagy súlyokkal és magas ismétlésszámmal kell dolgozni a látványos eredmény érdekében, és nem mellesleg fejben is ott kell lenni. Ezért természetesen az edzésidő sem elhanyagolható tényező, és amikor szorít minket az idő, hajlamosak vagyunk itt-ott csalni egy kicsikét, így nyilván pont az edzés legnehezebb részei maradnak ki. Van azonban egy jó hírünk! Most bemutatunk nektek egy 20 perces villámedzést, ami kellőképp megdolgoztatja lábainkat, érintve minden fontos izomcsoportot: a combhajlítót, a combfeszítőt, a farizmot és a vádlit egyaránt. A titok az összetett gyakorlatok alkalmazásában rejlik, amik kemény munkára késztetik az összes említett izomcsoportot egyszerre. Ezek közé tartozik az elől guggolás, az emelés, a sétáló kitörés, valamint az álló helyzetből történő sarokemelés, ami az egyik leghatékonyabb vádli gyakorlat. A lényeg, hogy koncentrálj és adj bele mindent!

 

Az edzésterv

1. Gyakorlat

Elől guggolás rúddal

-

sorozat

akkora súllyal végezd a gyakorlatot, amekkorával 10 ismétlést végre tudsz hajtani. 5 perc alatt végezz annyit, amennyit csak bírsz, ám ne menj el egészen a hibahatárig.

maximum 30 másodperc

pihehőidő

2. Gyakorlat

Emelés rúddal

-

sorozat

15

ismétlés

akkora súllyal végezd a gyakorlatot, amekkorával 5 ismétlést kényelmesen végre tudsz hajtani. A cél, hogy 5 perc alatt 15 ismétlést meg tudj csinálni.

-

pihenőidő

3. Gyakorlat

Sétáló kitörés

 

-

sorozat

5 percen át végezz sétáló kitöréseket súlyterhelés nélkül

-

pihenőidő

4. Gyakorlat

Sarokemelés álló helyzetből

-

sorozat

100

ismétlés

ha úgy érzed nyugodtan iktass be pihenőidőt, de koncentrálj az egyenletes teljesítmény fenntartására legalább 5 percen át.

-

pihenőidő