KEZDŐK LÁBEDZÉSE

Új vagy a testépítésben? Az alábbiakban láthatod, hogyan fejlessz tökéletes vádlit, erős farizmot és méretes combokat.

Teljesen rendben van, ha még nincs tapasztalatod emelésekben, olyan a lábad, mint egy csirkének, és az izmaid is valahol a kevés és a semmi között léteznek. Amíg érzed a késztetést arra, hogy nagyobb és erősebb legyél, addig tudunk neked segíteni.
Első lépésként az egyik legjobb, amit tehetsz, ez a lábedzés. Liz Lowe C.S.C.S., a sarasotai (Florida) HIIT-re specializálódott Scorch Fitness vezető edzője tervezte, Magában foglal néhányat a 10 legjobb gyakorlatból kezdők számára, valamint tartalmazza azokat az építőelemeket, amivel megtanulhatod a helyes kivitelezést, javul az egyensúlyérzéked és erőt építhetsz egyoldalúan (tehát lábanként) és az egész alsótestedben (derék, farizom, combizmok és vádlik).

ÚTMUTATÓ
„Mint minden kezdő programban, a kevesebb több” – mondja Lowe. Nem érdemes túlterhelni a tested egy rakás gyakorlattal (vagy súllyal). Csináld köredzésként az edzéstervet, minden gyakorlat közt pihenőt tartva. Ne érezd magad becsapva, ez az edzés keményen lebünteti a lábaidat. Éppen ezért ne is csináld heti kettőnél többször, így az izmaidnak lesz elég ideje a regenerációra. Ha azt veszed észre, hogy a lábaid már nem fájnak, az izmaid pedig nem nőnek, próbáld ki ezt a 15 perces edzést a még izmosabb lábakért.

AZ EDZÉSTERV

Gyakorlat

Eszköz

Szettek

Ismétlés

Pihenő

Guggolás falnál

Fitball

3

15

60 mp.

Sétáló kitörés

Kézi súlyzók

3

12

60 mp.

Híd

-

3

15

60 mp.

Oldalsó séta gumiszalaggal

Gumiszalag

3

12

60 mp.

Álló vádliemelés

Zsámoly

3

20

120 mp.