Égess zsírt és építs hatalmas lábakat!

Ezt a magas intenzitású intervallumos edzést akár otthon is végezheted.

Ezzel a módszerrel lábizomzatod edzéséhez minimális felszerelésre van szükséged. Nem kell hozzá más, csupán 10-15 kiló súly és pár lépcső.

Amikor gyors zsírégető és láberősítő gyakorlatot keresel, nem tudsz melléfogni a súly és lépcső párosítással. Most megtudhatod, pontosan hogyan is használd ezeket.

A hétköznapokban úgy tekintünk a lépcsőkre, mint kellemetlen, leküzdendő akadályokra. Ha nincs a közelben lift, akkor nem túl nagy élvezettel másszuk meg őket. Azonban ha megfelelően használod, akkor a lépcső az egyik leghatásosabb edzés kellék, ami csak létezik. A legjobb benne, hogy nem kell elmenned az edzőteremig, hogy használhasd.

A következő otthoni edzésmódszert azoknak találták ki, akik fárasztó, mégis gyors tréningre vágynak. Az alapötlet az, hogy annyi szériát teljesíts az összes gyakorlatból, amennyit csak tudsz minimális pihenőidő közbeiktatásával. Kezdetben kitűzhetsz hét szériát, majd minden héten megdöntheted az előző rekordodat. Mindegyik gyakorlat könnyíthető vagy nehezíthető a lépések számának változtatásával.

A kitörés gyakorlat végrehajtásához fogj meg egy 10-15 kilós súlyt mellmagasságban, majd ülj le a lépcső második vagy harmadik fokára, úgy, hogy a térdeid a lábujjaid előtt legyenek. Abban a pillanatban, hogy leültél dinamikusan állj fel és ugyanazzal a mozdulattal a lendület segítségével told fel a sújt a fejed fölé. A fellépő gyakorlathoz tartsd a súlyt kényelmes pozícióban és egyszerűen lépj fel a második vagy a harmadik lépcsőfokra. Ezután lépj le és ismételd meg a másik lábaddal is.

OTTHONI SÚLY + LÉPCSŐS EDZÉS

Gyakorlat Szériák Ismétlések Pihenés
Súly tolás 1 10 60 másodperc
Fellépés súllyal 1 10 (lábanként) 60 másodperc

 

Csinálj annyi kört, amennyit csak tudsz mindkét gyakorlatból, akkor hagyd abba, ha már egyikből sem tudsz megcsinálni tízet!