2024. április 19.

piros 2021 03

HIIT: 15 perc magas intenzitású szálkásító edzés a kockahasért

Ha még mindig makacsul ragaszkodik hasadhoz a zsír, ideje kipróbálnod valami újat!

 

Nincs is idegesítőbb, mint amikor úgy érzed, már a lelkedet is kiedzetted, és némiképp meg is erősödtél, de a makacs úszógumiból még mindig ott figyel egy otromba réteg a hasadon, éppen a kockák felett. Nos, ideje, hogy a dolog végére járj, hogy végre olyannak lásd a hasfalad, amire ránézve elmondhatod: nem dolgoztál hiába! Az alábbi magas intenzitású intervallumos edzés segíthet, hogy a legmakacsabbul „túlélő” zsírpárnáknak is kiadhasd az útját.

Az alábbi gyakorlatok úgynevezett triszettben végzendők, ami azt jelenti, hogy  az A, B, és C gyakorlatokon megállás nélkül kell végigmenned. Ez jelent egy kört, és minden triszettből is hármat kell végezned. A cél az, hogy az adott időkorlátoknak megfelelően a  gyakorlatokon belül annyi ismétlést végezz, amennyit csak bírsz.

AZ EDZÉS MENETE

  1. Az első körben minden gyakorlatot (A, B és C) 30 másodpercig végezz szünet nélkül, majd a kör végeztével tarts 1 perc szünetet.
  2. A második körben minden gyakorlatot (A, B és C) 20 másodpercig végezz szünet nélkül, majd a kör végeztével tarts 30 másodperc szünetet.
  3. A harmadik körben pedig minden gyakorlatot (A, B és C) 10 másodpercig végezz szünet nélkül.

Ha az első triszettel ily módon végeztél, tarts egy perc pihenőt, majd a másodiknál is  a fenti ütemtervet alkalmazd.

1. TRISZETT:

1/A gyakorlat: ablaktörlő

1/B gyakorlat: fekvőtámasz fitlabdán

Lényegében olyan plankot kell elképzelni, amelynél a lábad hátul fitlabdára támasztod, és így végzed a fekvőtámaszt. Ügyelj arra, hogy a törzsizmod mindvégig megfeszítve tartsd, és a csípődet ne mozgasd.

2/B gyakorlat: hegymászógyakorlat

2. TRISZETT:

2/A gyakorlat: kelfeljancsi („rockers”)

Feküdj hanyatt a földön, nyújtott karod és lábad úgy 20-30 centire a föld fölött tartva, majd lendületet véve hintázz előre-hátra anélkül, hogy tested hajlásszögén változatnál. Hasizmod folyamatosan tartsd megfeszítve.

2/B gyakorlat: hasprés megemelt lábbal

Feküdj hanyatt, és lábad derékszögbe hajlítva helyezd egy magaslatra. Karod a plafon felé nyújtva végezz haspréseket.  

2/C gyakorlat: térdhúzások fitlabdával

Karoddal a földnek támaszkodva, két lábszárad tedd a fitlabdára, majd két térded a mellkasodhoz húzva görgesd magad alá a labdát, majd vissza.

Kövess minket Facebookon is!

www.facebook.com/muscleandfitnesshungary

 

Image
Muscle & Fitness magazin, minden ami testépítés, fitnesz, erőemelés vagy crossfit.