10 perces köredzés a tökéletes testért

Nonstop teljestest-kondicionálás négy lépésben!

 

MIRŐL IS VAN SZÓ?

Az alábbi köredzést Andy McDermott Los Angeles-i sztáredző fejlesztette ki. Lényege, hogy két stabilizált gyakorlattal, a függesztett lábemeléssel és a sétáló kitöréssel kezdesz, majd két robbanékony feladattal fejezed be, amilyen a tapsolós fekvőtámasz és a guggolásból felugrás. Végezd a saját tempódban, de igyekezz elmenni a határaidig!

MITŐL MŰKÖDIK?

A stabilizált gyakorlatok aktív pihenésként szolgálnak a robbanékony feladatokat követően. Mivel az egyes szetteknél különféle lábemelés-variációkat alkalmazol, has- és harántizmaidat különböző szögekből dolgoztathatod meg. Magas intenzitású intervallumos edzésről van tehát szó (HIIT), úgyhogy ne csodálkozz, ha a végére patakzik majd rólad a víz, és másnap az egész törzsedben rettenetes izomlázat érzel.

GYORSTIPP

A cél nem a sebesség, inkább a fegyelmezettség és a szabályos forma. Ha össze-vissza lóbálod a lábad, akkor a törzs által végzett munka sajnos kikerül az egyenletből.

AZ EDZÉS

Hogyan végezd? Állíts be egy órát úgy, hogy 10 perc után jelezzen, és ezalatt igyekezz az alábbi köredzést megállás nélkül elvégezni!

AZ EDZÉS MENETE

1. 10 lábemelés függeszkedésből (először egyenesen, majd ferdén, minkét oldalra)
2. 10 sétáló kitörés (minkét oldalra)
3. 5-10 tapsolós fekvőtámasz (kezdd 10 ismétléssel, majd fokozatosan csökkentsd, ahogy fáradsz)
4. 30 guggolásból felugrás

Kövess minket Facebookon is!

https://www.facebook.com/muscleandfitnesshungary