Betontörés fejjel! – A Kempo ereje

Az Olimp TV stábja ezúttal egy rendkívül látványos Zen Bu Kan Kempo edzésen forgatott. 

 

A Zen Bu Kan Kempo karate modern harcművészeti stílus atyja Imre Harnos hanshi (10. dan), Ausztráliában élő nagymester, aki egyfajta kevert ágazatot hozott létre a Shaolin Kempo, a Jiu-Jitsu, a karate, és az ökölvívás technikáit egységes stílussá ötvözve. Technikai repertoárjában mind a pusztakezes, mind a fegyveres alaptechnikák megtalálhatók.

A különféle ütések, rúgások, dobások, földreviteli technikák, földharcos, fegyveres, önvédelmi és formagyakorlatok, valamint a különféle versenyszámok gyakorlása a nagyvárad téri Pitbull Gymben zajlik heti két alkalommal, gyerekeknek és felnőtteknek, kezdőknek és haladóknak. A mester nem más mint Renshi Mészáros Péter (5. dan), a Harcos Kutyák Kempo Sportegyesület elnöke, aki számos magyar, Európa és világbajnokot is kinevelt már.

A stílus nagy hangsúlyt fektet az életszerű "utcai" önvédelem tanítására, a különféle lágyítási, szabadulási, visszatámadási és hárítási technikák begyakoroltatására.

Az edzéseken szintén nagy hangsúlyt kap a tanulók fizikai állapotának és erőnlétének fejlesztése és folyamatos ellenőrzése. Az ütéstechnikák illusztrálására például különféle törőanyagokat, leginkább betonlapokat alkalmaznak.

Ha érdekelnek a küzdősportok és harcművészetek, érdemes feliratkoznod az OLIMP TV csatornájára!

Az Olimp termékeit megtalálod a Shop.builder kínálatában is:

http://shop.builder.hu/olimp-sport-nu...

Kövess minket Facebookon is!

www.facebook.com/muscleandfitnesshungary