2024. május 16.

piros 2021 03

Házi feladat: eszköz nélküli otthoni edzés

 

Ugyan már nyitnak az edzőtermek, de ha mégis otthon maradnál, ez az edzés az összes izmodat letámadja!

Néha mindenki úgy érzi, hogy valami most nem fér bele az időbe, és legyünk őszintén, ez gyakran az edzés. Ha nem akarod skippelni a munkát, esetleg egy közelgő randit, a to-do listről gyakran bizony az első, amit kihúzunk, a terem.
A megoldás erre egy gyors edzés lehet, ami nagyjából max. 20 percet vesz el a napból. Biztosan belefér munka után és az esti program előtt. Tulajdonképpen a gond a következő: lehet, hogy 20 percet edzel, de eljutni a teremig legalább 10-15 perc, 5 perc, mire végzel az öltözővel, majd ismét 10-15 perc hazáig. Alsó hangon 45 percről beszélünk, de inkább több mint egy óráról.
Miért ne tehetnéd a 20 perces edzésed otthonra? Így nem kell számolni az utazással járó kellemetlenségekkel, a pakolással, a várakozással. Alább olvashatsz egy remek otthoni edzéstervet, ami a lábakra, a mellizomra és a hasizomra koncentrál. Nem igényel eszközt, és ha elég jól csinálod, elég intenzív ahhoz, hogy felpumpálja az izmaid, és lebüntesse a rendszert valami durvával. Próbáld ki, mikor legközelebb otthon ragadsz, és égsz a vágytól az edzés iránt.

Rövid körök
Csináld köredzésként az alábbiakat, a szettek között minimális pihenőt tartva.
Ha nem megy az adott szett ismétlésszáma, használd a rest-pause technikát, amíg eléred a kívánt ismétlést. (A rest-pause, amikor egy adott szettben eléred a bukást, bárhol megállsz 10-30 másodperc pihenőre, majd folytatod a szettet).

Minden kör után pihenj 2 percet. Ismételd a köröket 3-4-szer, vagy ahányszor csak tudod 20 percen belül.

Izomcsoport

Gyakorlat

Ism.

Lábak

Saját súlyos guggolás

20

Mell/Váll

Lejtő fekvőtámasz*

20

Has

Csípőtolás

20

Lábak

Kitörés

20 összesen (10/láb)

Mell/Váll

Standard Fekvőtámasz

20

Has

Felülés

25

* Lábak egy széken vagy a kanapén.

Írta Joe Wuebben

 

Image
Muscle & Fitness magazin, minden ami testépítés, fitnesz, erőemelés vagy crossfit.