Hozzávalók (1 adaghoz):
100 g marha fehérpecsenye
só, őrölt fekete bors
½ doboz Forpro CarbControl Chicken Breast Fillet
25 g majonéz
60 g szívsalátalevél (nagyobb levelek)
20 g zsírosabb sajt (pl. edami, cheddar)
Elkészítés:
1. Egy serpenyőt kikenünk az olívaolajjal, füstölésig felhevítjük, és oldalanként 1-1 perc alatt, erős lángon kérget sütünk a hússzeletre. Ezután mérsékeljük a lángot, és szintén oldalanként 4-4 percet sütjük. Felszeletelés előtt 4-5 percet pihentetjük.
2. A csirkehúst lecsepegtetjük, és villával szálaira tépkedjük. Összekeverjük a majonézzel, finoman megsózzuk.
3. A salátaleveleket megmossuk, és elrendezzük egy nagyobb tálon. Teszünk mindre a majonézes csirkéből és a vékonyra szeletelt húsból, majd megszórjuk a lereszelt sajttal.
Tálalási javaslat: Kevés felcikkezett koktélparadicsommal díszíthetjük a tálat.
Tipp: A szívsaláta megmaradt belső leveleit felcsíkozva salátákhoz használhatjuk fel.
Elkészítési idő: 15 perc
Energia 417 kcal
Fehérje 43,1 g
Zsír 26,4 g
Szénhidrát 1,6 g
Rost 0 g