2024. május 12.

piros 2021 03

Csirkés-aiolis szendvics - Reggeli

Lejárt

Hozzávalók (1 adaghoz):
½ konzerv Forpro Carb Control Chicken Breast Fillet
1 evőkanál Forpro Aioli Provencian sauce
2 szelet Forpro Carrot Protein Bread

Elkészítés:
1. A csirkét lecsepegtetjük, és villával apróra tépjük-törjük. Összekeverjük a szósszal és egy csipet sóval.
2. Az egyik szelet kenyeret kiszúrjuk egy szív alakú szaggatóval. A másik kenyérre ráhalmozzuk a csirkés szendvicskrémet, majd összeragasztjuk a szendvicset. A kiszúrt szívecskét is mellé tálaljuk.

Tálalási javaslat: Paradicsomos Forpro csirkével is elkészíthetjük.

Tipp: Salátával, zöldségekkel tálalhatjuk.

Elkészítési idő: 5 perc

Energia 297 kcal
Fehérje 36,2 g
Zsír 9,1 g
Szénhidrát 13,9 g
Rost 11,8 g

 

 

Duplahúsos-sajtos szívsaláta hajók - Ketogén - Gluténmentes

Lejárt

Hozzávalók (1 adaghoz):
100 g marha fehérpecsenye
só, őrölt fekete bors
½ doboz Forpro CarbControl Chicken Breast Fillet
25 g majonéz
60 g szívsalátalevél (nagyobb levelek)
20 g zsírosabb sajt (pl. edami, cheddar)

Elkészítés:
1. Egy serpenyőt kikenünk az olívaolajjal, füstölésig felhevítjük, és oldalanként 1-1 perc alatt, erős lángon kérget sütünk a hússzeletre. Ezután mérsékeljük a lángot, és szintén oldalanként 4-4 percet sütjük. Felszeletelés előtt 4-5 percet pihentetjük.
2. A csirkehúst lecsepegtetjük, és villával szálaira tépkedjük. Összekeverjük a majonézzel, finoman megsózzuk.
3. A salátaleveleket megmossuk, és elrendezzük egy nagyobb tálon. Teszünk mindre a majonézes csirkéből és a vékonyra szeletelt húsból, majd megszórjuk a lereszelt sajttal.

Tálalási javaslat: Kevés felcikkezett koktélparadicsommal díszíthetjük a tálat.

Tipp: A szívsaláta megmaradt belső leveleit felcsíkozva salátákhoz használhatjuk fel.

Elkészítési idő: 15 perc

Energia 417 kcal
Fehérje 43,1 g
Zsír 26,4 g
Szénhidrát 1,6 g
Rost 0 g

 

Mozart-golyó desszert - Snack - Gluténmentes, vegetáriánus

Lejárt

Hozzávalók (1 adaghoz):
1 tasak Forpro High Protein Rice Porridge pistachio
50-80 ml forró (max. 80 °C) víz
1 teáskanál mandulaszelet
1 csapott teáskanál cukrozatlan kakaópor

Elkészítés:
1. A tasak tartalmát alaposan elkeverjük a forró vízzel, majd állni hagyjuk 2-3 percig.
2. Közben a mandulát forró, zsiradékmentes serpenyőben megpirítjuk.
3. A kását megszórjuk a kakaóporral és a pirított, kihűlt mandulával.

Tálalási javaslat:
Mandula helyett pisztáciával is megszórhatjuk a kását.

Tipp:
Víz helyett azonos mennyiségű tejjel vagy növényi tejjel is elkészíthetjük.

Elkészítési idő: 5 perc

Energia 266 kcal
Fehérje 17,7 g
Zsír 6,9 g
Szénhidrát 32,8 g
Rost 4,2 g

 

Mascarponés-mogyorókrémes piskótatekercs - Snack - gluténmentes, vegetáriánus

Lejárt

Hozzávalók (12 szelethez):
A tésztához:
4 db tojás
90 g eritrit (porállagú)
4 evőkanál víz
60 g (gluténmentes) zabpehelyliszt

A töltelékhez és a tetejére:
250 g zsírszegény mascarpone
50 g eritrit (porállagú, ízlés szerint)
1 teáskanál vaníliaaroma
70 g Forpro Protein Spread choco-hazelnut flavour

Elkészítés:
1. A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjéket közepesen kemény habbá verjük. A tojássárgájákat az eritrittel 2-3 percen keresztül verjük, közben hozzáadjuk a hideg vizet is.
2. Ezután felváltva hozzáadjuk a tojásfehérjehabot és a zabpehelylisztet a tojássárgájás keverékhez, és spatulával óvatosan beleforgatjuk. A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsire simítjuk, és kb. 30x25 cm-esre elkenjük. 190 °C-ra előmelegített sütőben kb. 13-15 percet sütjük.
3. Egy deszkára borítjuk, és még melegen lehúzzuk róla a sütőpapírt. A hosszabbik oldalától indítva feltekerjük egy konyharuhával, és hagyjuk kihűlni.
4. A töltelékhez a mascarponét kikeverjük az eritrittel és a vaníliával. A piskótatekercset kitekerjük, a széleit körben levágjuk, és megkenjük a töltelékkel. Ezután újra feltekerjük.
5. A tekercs külsejét megkenjük a csokis mogyorókrémmel.

Tálalási javaslat: Áfonya- vagy ribizliszemekkel díszíthetjük.

Tipp: Ne süssük túl a tésztát! Ha tovább bent marad a sütőben, hűlés után szétrepedezhet.

Elkészítési idő: 45 perc

Tápértékek/szelet:
Energia 151 kcal
Fehérje 4,4 g
Zsír 12,2 g
Szénhidrát 6,2 g
Rost 0,2 g

 

 

Sült lazac avokádókrémes Triple Zero tésztával - Ketogén - Gluténmentes, tojásmentes

Lejárt

Hozzávalók (1 adaghoz):
1 szelet bőrös lazacfilé (150 g)

só, őrölt fekete bors
1 evőkanál olívaolaj
½ avokádó
1 kis gerezd fokhagyma
1 evőkanál 20%-os tejföl
kevés lime-lé
friss, aprított csili, korianderzöld ízlés szerint
1 doboz Forpro CarbControl klasszikus Triple Zero Tagliatelle
40 g koktélparadicsom
korianderzöld a díszítéshez

Elkészítés:
1. A megtisztított lazacszeletet bedörzsöljük egy kevés sóval és borssal.

2. Egy serpenyőt felhevítünk, vékonyan kikenjük az olívaolajjal. Rátesszük a lazacszeletet bőrös felével lefelé, 1 percet erős lángon sütjük, majd mérsékeljük a lángot, és oldalanként kb. 2-3 perc alatt átsütjük a halat. Kivesszük, félretesszük.
3. Az érett avokádót krémesre törjük a megpucolt, lereszelt fokhagymával, a tejföllel, a lime levével és ízlés szerint csilivel, korianderrel.
4. Közben a tésztát szűrőbe tesszük, hideg víz alatt 2-3-szor átöblítjük, majd felmelegítjük, és összekeverjük az avokádókrémmel.
5. A koktélparadicsomot megmossuk, felcikkezzük. Ezzel és a korianderrel díszítjük az avokádós tésztát, majd ráhelyezzük a sült lazacot.

Tálalási javaslat: Paprikakockákkal is díszíthetjük a tésztát.

Tipp: Az összetört avokádót rögtön keverjük össze a lime-lével!

Elkészítési idő: 15 perc

Energia 518 kcal
Fehérje 36,6 g
Zsír 36 g
Szénhidrát 5,3 g
Rost 14,5 g

Szívecskés-gyümölcsös porridge - REGGELI - Vegetáriánus

Lejárt

Hozzávalók (1 adaghoz):
1 tasak Forpro High Protein Oat Porridge Cocoa beans
70-80 ml víz
1 db közepes méretű kivi 
2 teáskanál gránátalmamag
15 g Forpro Protein Spread white chocolate 

 

Elkészítés:
1. A tasak tartalmát alaposan elkeverjük a forró (max. 80 °C) vízzel, majd állni hagyjuk 2-3 percig.
2. A kivit megpucoljuk, felkarikázzuk, a karikákból néhány szívecskét szaggatunk ki, a többit apró kockákra vágjuk.
3. A porridge-ot egy tálkába kanalazzuk a kivikockákkal és a gránátalmamagokkal együtt.
4. Rátesszük a csokikrémet, végül a kivi szívecskékkel díszítjük.

Tálalási javaslat: Szívecskéket almából, banánból, körtéből is kiszaggathatunk.

Tipp: Forpro Rice Porridge-ból is elkészíthetjük. 

Elkészítési idő: 10 perc 

Tápérték adagonként:
Energia: 362 kcal

Fehérje: 21,2 g
Zsír: 9 g
Szénhidrát: 42,2 g
Rost: 7,9 g 

VANÍLIÁS-MEGGYES RIZSKÁSA - Reggeli - Gluténmentes és Vegetáriánus

Lejárt

Hozzávalók (1 adaghoz):
60 g fagyasztott meggy
1 csipet őrölt fahéj
1 csipet őrölt szegfűszeg
1 tasak Forpro High Protein Rice Porridge vanilla flavour
50-80 ml forró (max. 80 °C) víz
1 teáskanál kókuszchips

Elkészítés:
1. A meggyet egy kis lábasba öntjük, hozzáadjuk a fahéjat, a szegfűszeget és minimális vizet, majd megpároljuk.
2. A tasak tartalmát alaposan elkeverjük a forró vízzel, majd állni hagyjuk 2-3 percig.
3. A kását összekeverjük a meggyel, és megszórjuk a kókuszchipsszel.

Tálalási javaslat: Kókuszchips helyett mogyoróval, dióval, mandulával is megszórhatjuk a kását.

Tipp: Víz helyett azonos mennyiségű tejjel vagy növényi tejjel is elkészíthetjük.

Elkészítési idő: 10 perc

Energia: 276 kcal
Fehérje: 16,9 g
Zsír: 5,4 g
Szénhidrát: 42,4 g
Rost: 4,3 g

 

 

Egészséges Receptek XXI.

Lejárt

 Mai recepttippünk egy remek választás aki gyorsan szeretne, és egészségesen szeretne reggelizni. Near Zero Calorie finomság, tele tápértékkel.

Lássuk hát!

Egészséges Receptek XX.

Lejárt

 Mai recepttippünk egy remek választás a ketogén diéta kedvelőinek. Near Zero Calorie finomság, tele tápértékkel.

Lássuk hát!

Egészséges Receptek XIX.

Lejárt

 Mai recepttippünk egy remek választás a sajt különlegességek kedvelőinek. Triple Zero finomság, tele tápértékkel.

Lássuk hát!

Egészséges Receptek XVIII.

Lejárt

 Mai recepttippünk egy remek választás a Wok étel félék kedvelőinek. Triple Zero finomság, tele tápértékkel.

Lássuk hát!

Image
Muscle & Fitness magazin, minden ami testépítés, fitnesz, erőemelés vagy crossfit.