Fél karral brillírozott az amerikai szörfcsoda - videó!

A 26 éves Bethany Hamilton egy cápatámadás során veszítette el bal karját.

 

Bethany Meilani Hamilton 2003-ban, 13 évesen találkozott a ragadozóval a hawaii Kauai sziget partjainál, amely bal karjától, és kis híján az életétől is megfosztotta az ifjú hullámlovast. A baleset reggelén a tenger tele volt teknősökkel, és Bethany békésen hasalt a deszkán, bal karját a vízbe lógatva, amikor egy négyméteres tigriscápa hirtelen rárontott, és tőből letépte a végtagot. A lány testvére és édesapja segítségével megmenekült, de elhatározta, hogy amilyen hamar csak lehet, ismét vízre száll, és 3 héttel a műtétet követően újra a habok közt zsonglőrködött.


Évekig tartó regenerációs edzés és intenzív fizikoterápiás kezelés segítségével Hamilton nemcsak helyrejött, de valóságos élő szörflegendává nőtte ki magát, írt egy önéletrajzi könyvet is. Számos tv-showban vendégeskedett, és 2011-ben Soul Surfer (Életem a szörf) címen játékfilmet is forgattak róla, Helen Hunt és Dennis Quaid főszereplésével. Számos rangos címet gyűjtött be sportjában, legutóbb a Szörf Világliga Fiji Women's Pro versenyének harmadik helyét hozta el, amivel a hatszoros bajnok Stephanie Gilmore-t és a szintén világklasszis Tyler Wright-ot is maga mögé utasította.

 

Hamilton a BBC Sportnak elmondta, tisztában van kivételezett helyzetével, és őszintén reméli, hogy a fiatal lányok előtt példaként állva arra  tudja bátorítani őket, hogy a nehézségek ellenére is valósítsák meg az álmaikat, ahogyan ő is tette.

Kövess minket Facebookon is!

www.facebook.com/muscleandfitnesshungary