A tenger gyümölcse
Tengernyi fehérje, omega-3 és antioxidáns: borsós garnélasaláta!
Borsós garnélasaláta
Hozzávalók 2 személyre:
450 g mirelit pucolt garnélarák
½ csésze uborka
1 csésze borsó
Só ízlés szerint
½ csésze koktélparadicsom, elfelezve
4 ek. extra szűz olívaolaj
3 ek. vörösborecet
1 tk. balzsamecet
1 tk. őrölt fokhagyma
2 csipet szárított oregánó
3 csipet feketebors
8 csésze zöldség, tavaszi vegyes saláta
1. Tedd a bontatlan fagyott garnélát hideg vízbe, amíg kiovad vagy hagyd a hűtőben éjjelre. Ha fogyasztható, öblítsd le a garnélát bőséges hideg vízzel és hagyd lecsepegni.
2. A saláta kivételével keverd össze óvatosan, de alaposan az összes hozzávalót. A salátával ágyazz meg a tálon, és tedd rá a garnélás keveréket.
Tápérték adagonként
630 kalória
60 g fehérje
26 g szénhidrát
32 g zsír
JÓL LÁTOD
A borsó okos döntés, hiszen egy csészényiben 9 g fehérje és ugyanannyi rost van, továbbá lutein – ez az antioxidáns a szemet is védi.