Tiszta izom
A hal egész nap fürdik, nyilván tiszta! Viccen kívül: íme egy egészséges edzés utáni vacsora.
MIFELÉNK A HAL többnyire azt jelenti, hogy káros olajban kisütik a prézlibe panírozott halat, leöntik tartárral, és befalják sült krumplival. Ez minden, csak nem egészséges és nem „tiszta”. Prézli helyett forgasd meg inkább a zsírszegény görögjoghurtos mártásban, és tálald ízletes salátaágyon.
TACOS HALSALÁTA
Hozzávalók 2 személyre
1/4 csésze zsírszegény görög joghurt
2 ek. citromlé
Só és őrölt feketebors
1 jalapeno paprika, hosszában elfelezve
2 ½ csésze felszeletelt vöröskáposzta
4 zöldhagyma vékonyra szelve
2 ek. olívaolaj
450 g tőkehalfilé csíkokra vágva
½ csésze apróra vágott friss koriander
1. Keverd össze a joghurtot és a citromlevet, majd fűszerezd sóval és borssal. Tedd félre a keverék egyik felét öntetnek.
2. Aprítsd fel a jalapeno egyik felét és tedd el a másikat. Forgasd bele a káposztát, hagymát és a felaprított jalapenot a maradék joghurtkeverékbe.
3. Tedd az olajat és a maradék fél jalapenot egy serpenyőbe. Sózd és borsozd meg a tőkehalat. Pirítsd aranybarnára a jalapenos olajban, és villával finoman nyomkodd szét. Dobd ki a jalapenot.
4. Öntsd a salátakeveréket egy tányérra és tedd rá a halat. Keverd össze, és hintsd meg a joghurtos öntettel és a korianderrel.
Tápérték adagonként
490 Kalória
61 g Fehérje
29 g Szénhidrát
16 g Zsír
TUDTAD? A bors és a jalapeno paprika felpörgeti az anyagcserédet!
EZEN RÁGÓDJ
A görög joghurt helyett használhatsz tejföl/vaj és olívaolaj mixet.