Hagymaleves pofonegyszerűen

Egy megunhatatlan diétás klasszikus!

 

Hozzávalók 2 személyre:

2 ek. olívaolaj

3 nagy fej vékonyra szeletelt vöröshagyma

1 ek. apróra vágott friss kakukkfű

1 db leveskocka vagy ennek megfelelő mennyiségű diétás levesalap

só, bors ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉSE:

  1. Egy nagy tálban melegítsd fel az olajat. Add hozzá a hagymát, és közepes lángon időnként megkeverve süsd 20 percig, amíg karamellizálódik. Számíts rá, hogy egy kicsit odaragad, úgyhogy érdemes egy fakanállal kevergetni. Cserébe mennyei ízeket kapsz!
  2. Ha a hagyma megbarnult, add hozzá a kakukkfüvet. Keverd 30 másodpecig, majd add hozzá a levesalapot, illetve leveskockát, és öntsd fel ¾-1 liter vízzel. Forrald fel, majd vedd vissza alacsony lángra, és főzd kb. 15 percig.
  3. Ízesítsd sóval, borssal.

Kövess minket Facebookon!

www.facebook.com/muscleandfitnesshungary