Trendi
Egészséges receptek
Joghurtos-vaníliás minimuffin
Egy könnyű finomság!
A muffin és kisebbik rokona, a cupcake valódi örökzöld, melynek egyszerű elkészítése mellett nagy előnye, hogy végtelen variációban elkészíthető! Ez itt például fehérjében, rostban, és egészséges zsírokban gazdag.
Hozzávalók (6 adaghoz):
A tésztához:
- 40 g vaníliás fehérjepor
- 35 g kókuszliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1/4 teáskanál só
- 1 tojás
- 2 evőkanál juharszirup
- 2 evőkanál zsírszegény natúr joghurt
- 2 evőkanál natúr almaszósz
- 1 evőkanál kókuszolaj
- 1 teáskanál vaníliakivonat
A bevonathoz:
- 60 g natúr joghurt
- 40 g vaníliás fehérjepor
- 2 evőkanál zsírszegény natúr krémsajt
- 1/4 teáskanál vaníliakivonat
- kókuszcukor, ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉSE:
Keverd ki a tésztát, majd oszd szét hat enyhén kizsírozott muffinformába. 180 fokos sütőben süsd 10-15 percig. Szúrj bele egy fogpiszkálót, és ha nem ragad rá a tészta, akkor már kész is! A bevonathoz keverd össze és verd föl az összetevőket, ízlés szerint édesítsd, és kend meg vele a sütiket!
Köves minket Facebookon is!