Fenséges báránysült narancsos répasalátával

Készíts fejedelmi lakomát 15 perc alatt!

 

Még a leglelkesebb húsevők is hajlamosak megfeledkezni arról, hogy nem csak húsvétkor juthat eszükbe egy jó báránysültet készíteni. A marhához hasonlóan ugyanis ez is tele van értékes fehérjével, nem beszélve arról, hogy a birkák általában egészségesebb, természetesebb tartásban részesülnek, mint szegény marhák, akiket sokszor hormonokkal és antibiotikumokkal növesztenek tömegnyomorban hamburgertöltelékké. Egy adag káposzta- vagy répasalátával pedig pompás vitaminbombát mellékelhetsz hozzá.

Hozzávalók:

1 egész bárányborda, vékonyra felszeletelve, zsírjától megszabadítva

só, bors ízlés szerint

fél kg répa

3 ek. dijoni mustár

2 ek. extra szűz olívaolaj

2 ek. friss koriander apróra vágva

2 ek. apróra vágott mogyoróhagyma

2 ek. vörösborecet

1 tk. reszelt narancshéj

Tipp: Tudtad, hogy a bárány fajlagosan több zsírt tartalmaz, mint a marhahús, mégis könnyebben zsírtalaníthatod, hiszen nem annyira márványos, ezért a külsejéről könnyedén eltávolíthatod?

ELKÉSZÍTÉSE

  1. Melegíts elő egy nagyobb serpenyőt, majd az alaposan megsózott és borsozott bárányhús minkét oldalát süsd 3-4 percig.
  2. Amíg készül, reszeld le vagy mixerrel aprítsd fel az előre megpucolt répát.
  3. Egy nagyobb tálban keverd ki a mustárt az olívaolajjal, korianderlevéllel mogyoróhagymával, ecettel és narancshéjjal. Add hozzá a répát, és tiszta kézzel forgasd össze a salátát. Borssal fűszerezd, és hagyd állni 10 percig, majd a bárány mellett tálald.

Kövess minket Facebookon is!

www.facebook.com/muscleandfitnesshungary