Grillezett bárányborda mentás-mustáros pácban, romesco mártással

Fogadjunk, hogy elegáns és ínycsiklandó neve láttán is összefutott a nyál a szádban! 

 

Ne feledkezzünk meg erről a gyakran mellőzött vörös húsról, amely dúskál a vasban, cinkben és B-vitaminokban, és amelynek gazdag és sajátos ízvilágából akár arra is következtethetnénk, hogy biztosan káros, mert egyszerűen nem lehet, hogy valami, ami ennyire finom, egyben egészséges is legyen! Elkészítése pedig sokkal egyszerűbb, mint elsőre gondolnád! A lényeg a megfelelő pácolás, megmutatjuk, hogyan!

Gyorstipp: A hús mellett pirított póréhagyma isteni köretként szolgálhat! Először vágd fel őket hosszában, a szárakat dörzsöld be olívaolajjal, sózd, borsozd őket, és mehetnek is a hús mellé!

Hozzávalók (4 adaghoz):

1 egész bárányborda felszeletelve

1 fej apróra vágott mogyoróhagyma

1 lime leve

1 thai chilipaprika, apróra darabolva

1 ek. barnacukor

2 ek. friss mentalevél apróra vágva

1 ek. dijoni mustár

1 ek. repceolaj

só ízlés szerint

őrölt feketebors

ELKÉSZÍTÉSE:

1. Egy kisebb tálban keverd ki a hozzávalókat (a só és a bors kivételével), majd alaposan pácold át vele a húst, úgy 30 percig. Ha kivetted, sózd és borsozd ízlés szerint.

2. Grillezd addig, amíg a hús teljesen átsül, és a vége felé tedd hozzá a hagymát is.

3. Készíthetsz hozzá romesco mártást is 1 szelet pirítósból, 4 ek. apróra vágott grillezett paradicsomból és paprikából, 1 ek. felkockázott pirított vöröshagymából, 1 gerezd zúzott fokhagymából, fél deci olívaolajból, 1 ek. vörösborecetből és egy marék pirított, reszelt mandulából. Sózd, borsozd ezt is ízlés szerint!

Tápérték: 245 kalória, 23 g fehérje, 15 g zsír, 4 g szénhidrát

Kövess minket Facebookon is!

www.facebook.com/muscleandfitness